Müsli stænger til trekking.

Skrevet på Outsite.org, den 6. juli 2009

Jeg tænkte at jeg lige ville dele denne gode opskrift med jer.
Dette er nogle rigtig gode Müsli stænger, som er rigtig nemme at lave.
Det egner sig god til en tur i fjeldet, da de sagtens kan holde et par uger.
De bliver faktisk bedre med tiden.

Müsli stænger.

Müsli stænger.

Ingredisenser:

1 ds kondenseret mælk ca. 400 g

(Skal være Sweetened Condensed Milk, altså med sukker.
Det kan købes i den lokale Kina butik.)

250 g fintvalsede havregryn
75 g kokosmel
100 g tørrede tranebær, evt. med jordbær smag. Rosiner kan også bruges.
125 g blandede kerner og frø (græskar, solsikke, sesam)
125 g usaltede peanuts (Jordnødder)

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 130 C, og beklæd en bradepande (ca. 23x33x4 cm) med bagepapir.

Varm den kondenserede mælk i en stor gryde.

Bland alle øvrige ingredienser godt, i en stor skål. Og hæld det i gryden med den varme kondenserede mælk.

Det hele blandet godt, til en sej masse.

Massen fordeles jævnt i bradepanden, og stilles i ovnen i 1 time.

Lad det hvile 15 minutter inden de skæres i den ønskede størrelse.

Så nem et der, 10 minutters arbejde, og man har de lækreste müsli barer til morgenmaden, eller som snacks.

De kan være lidt hårde det første par dage, så har man dårlige tænder bør man lave dem lidt tid i forvejen. Da de bliver blødere, og bedre med tiden.

Leave a Reply

Spam Protection by WP-SpamFree