Island og Hvannadalshnukur.

Skrevet på Outsite.org, den 19. juli 2009

Nettop hjemvendt fra en fantastisk vandretur på Island, syntes jeg lige jeg ville skrive lidt om turen. Som evt. kan være til inspiration til næste års vandretur.

Vores lejer på Heidarhorn.

Vores lejer på Heidarhorn.

Vi havde 10 dage på Island. Planen var fra staren at vandre turen fra Skoga til Landmannalaugar, en tur på ca. 5 dage. Herefter ville vi tage til Skaftafell for at bestige Islands højeste top, Hvannadalshnukur, 2110 meter. Vores første dag blev lidt hektisk, da min rygsæk ikke kom med flyet fra Kastrup. Men den dukkede heldigvis op med næste fly, og ankom til busterminalen i Reykjavik 15 min inden dagens eneste bus mod Skogar afgik. Så det var en stor lettelse at sidde på bussen med tasken. Turen fra Skoga til Landmannalaugar overgik langt vores forventninge. Tærrænet skiftede hele tiden, og blev flottere og mere betagende efterhånden som vi nåede Landmannarlaugar.

Efter vores 5 dages vandretur tog vi busse fra Landmannarlaugar til Skaftafell, hvor vi havde booket en tur til toppen af Hvannadalshnukur med Glacier Guides. Desværre havde de guide problemer, så turen blev udsat til dagen efter. Men vi havde fantastisk vejr hele vejen op mod toppen. Desværre drev der en sky ind over toppen 30 min før vi nåede op, så udsigten har vi til gode. Men det er en toptur som klart kan anbefales.

Mod toppen af Hvannadalshnukur.

Mod toppen af Hvannadalshnukur.

Efter 8 anstrengende dag i naturen, afsluttede vi med en dag i Reykjavik, og en tur i den blå lagune inden vi fløj hjem. Vi gav ca. 2000 kr for en flybillet fra CPH til Keflavik. Så prisen er ca. den samme som ture til nord scandinavien. Jeg har lagt lidt flere billeder, med beskrivelse på min hjemmeside.

www.jthyge.dk/galleri/Island 2009/

En lidt kort turbeskrivelse. Men håber den kan bruges alligevel…

Tags: , ,

Leave a Reply

Spam Protection by WP-SpamFree